Stickers en borden voor reclame en industrie sinds 1999

Wie zijn we en wat doen we ?

Maatwerk voor kantoren en bedrijven

We zijn sterk in het leveren van beletteringsdiensten voor bedrijven en industrie.

Raamfolies
Parkeerborden
Piktogrammen

We verzorgen alle beletteringsdiensten voor een volledige 'aankleding' van bedrijfsruimtes en kantoren:

  • Raamfolies
  • Bewegwijzering
  • Parkeerborden
  • BHV-piktogrammen
  • Veiligheidsmarkeringen
  • Machinebeletteringen
  • Reclameborden

Webshop met standaard producten

In onze webshop vind je een groot assortiment met standaard producten.


Vestigingsadres (geen bezoekadres)

We hebben geen winkel, verkopers of receptie. Je kunt daarom bij ons geen producten afhalen, ter plekke omruilen of betalen.

Aldine bedrijfspand 01
Aldine bedrijfspand 02
Aldine bedrijfspand 03

Aldine
Klein Landaas 8
3931 GC Woudenberg

Fax: 084 - 83 85 776
info@aldine.nl

Kvknr. 30155658
BTW-nummer: NL001940163B61


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

zonnepanelen

Het is onze doelstelling om onze producten op een zo min mogelijk belastende manier te produceren.

Sinds Juli 2007 produceren wij het grootste deel van onze stroom met zonnepanelen. De doelstelling is dit te verhogen.


Waar komt de naam Aldine vandaan?

Aldine (v.) [modern Lat. Aldinus, van Aldus, nl. Aldus Manutius, Italiaans drukker uitgever (ca. 1448-1515)]

1. benaming voor de gezochte uitgaven van Griekse en Latijnse klassieken uit de boekdrukkerij van Aldus Manutius te venetië;
2. Vette lettersoort van bepaald type.

aldus mautius

Aldus Manutius liet voor een reeks wetenschappelijke edities op klein formaat een drukletter snijden naar het voorbeeld van de cancelleresca, de cursief (Lat. cursare = [heen en weer] lopen). Het eerste boekje uit 1501 wat met deze cursieve letter was gezet, was tevens het eerste ‘pocketbook’ ter wereld.

In opdracht van Aldus Manutius sneed graveur Francesco Griffo da Bologna een cursieve Griekse drukletter, die als voorbeeld zou dienen voor vrijwel alle toekomstige Griekse drukletters.

Manutius is voornamelijk bekend voor zijn werk ter ontwikkeling van een gestandaardiseerd interpunctiestelsel. De ontwikkeling van de puntkomma en de verdere ontwikkeling van de komma worden aan hem toegeschreven, evenals de uitvinding van het cursief schrift. Mede door deze ontwikkelingen, verschoof de functie van interpunctie. Waar het eerst een middel was geweest om de lezer te helpen een tekst hardop te lezen, werd het steeds meer een hulpmiddel bij het stil lezen en bevorderde het tegelijkertijd het begrip.

In 1495 stichtte Aldus Manutius in Venetië een drukkerij, waarbij hij zich liet omringen door een menigte Griekse geleerden en letterzetters. Het was zijn grootste ambitie om het geschreven erfgoed van het oude Griekenland te redden van de ondergang door het in gedrukte vorm uit te brengen. Daarom publiceerde hij vooral klassieke werken van Griekse en Romeinse auteurs, al rolde er af en toe ook werk van tijdgenoten van de persen. De kwaliteit van zijn drukwerk lag al zeer hoog in een periode toen de boekdrukkunst nog in zijn kinderschoenen stond. Vaak bracht hij zijn boeken uit in het kleinere octavoformaat zodat zijn kopers ze gemakkelijk mee op reis konden nemen. In 1499 drukte Manutius het bizarre boek Hypnerotomachia Poliphili. Tijdens zijn Italië-reis van 1506 tot 1509 verbleef Erasmus gedurende enige tijd bij Manutius in de dogestad. Enkele van zijn werken werden daar ook gedrukt.

Het werk van Aldus Manutius werd na zijn dood voortgezet door zijn zoon Paolo en later door zijn kleinzoon Aldus Manutius de Jonge.


Is deze pagina niet duidelijk?

We doen ons best deze pagina zo duidelijk mogelijk te maken. Heb je een verbeterpunt of advies voor deze pagina? Laat het ons weten met deze e-mail.


Heb je een klacht of geschil?

Klik hier naar het formulier voor het Europese onlineplatform voor geschilbeslechting.